În arta culinară, caperele reprezintă un condiment, de obicei murat, fiind făcute din bobocii florilor imature ale tufelor de capere (Capparis spinosa).
Caperele sunt folosite într-un număr mare de rețete italienești, cum ar fi piccata cu carne de pui, mânzat sau pastele puttanesca. Uneori, acest condiment este tratat cu saramură, mai degrabă decât prin murare. Gătitul cu capere reprezintă o noțiune de echilibrare a gustului lor picant, sărat și marinat cu ingrediente untoase, cu arome și texturi catifelate.
Ingrediente:
Capere, oțet de vin, sare.
După deschidere se pastrează în frigider.
A se consuma de preferintă înainte de data indicată pe produs.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 100kJ / 24kcal |
Grăsimi | 0,2 g |
din care acizi grași saturați | 0,0 g |
Carbohidrați | 1,7 g |
din care zahăr | 0,0 g |
Fibre | 3,7 g |
Proteine | 2,0 g |
Sare | 2,55 g |
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.
Greutate: cantitate netă 80gr, masa uscată 45gr.