Știi ce este Caponata? Caponata este un preparat tradițional sicilian care se prepară din mai multe legume cu sos de roșii din Sicilia dulce-acrișor (salsa agrodolce).
Caponata siciliană are câteva variante gustoase și poate fi preparată ușor din legumele cele mai savuroase ale toamnei. Este un ghiveci de legume foarte apreciat, care s-a răspândit în toată Italia și apoi în lume, fiind servit în multe restaurante cu specific mediteraneean. Oricât ar părea de simplă, Caponata siciliană combină aromele unor legume populare cu uleiul de măsline și măslinele savuroase ale Italiei.
Ingrediente:
Vinete, țelină, capere, măsline din N. Etnea, ceapă, roșii italiente, morcovi, ulei extravirgin de măsline, oregano, usturoi, ardei iute.
Poate conține urme de țelină, fructe în coajă, brânză.
După deschidere se pastrează în frigider și se consumă in termen de 15 zile.
A se consuma de preferință înainte de data indicată pe produs.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 888kJ / 214kcal |
Grăsimi | 12,0 g |
din care acizi grași saturați | 2,0 g |
Carbohidrați | 10,0 g |
din care zahăr | 8,7 g |
Fibre | 3,5 g |
Proteine | 2,6 g |
Sare | 0,72 g |
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.
Greutate: 280gr.