Cedri sunt unele dintre cele mai vechi tipuri de citrice. Au fost aduse în Europa din Asia cu mii de ani în urmă.
Cedri (Citrus medica) este o specie aparţinând genului Citrus. Acesta este considerat unul dintre cele 3 soiuri de fructe de citrice din care mai cunoastem astăzi pomelo şi mandarina.
Fructele de cedri sunt foarte mari, au coaja foarte groasă și parfumată (au un miros aparte), iar miezul nu este la fel de zemos ca cel de lămaie. Se folosesc în patiserie: cojile confiate, marmeladă, lichior, sirop şi băutura numită cedrata .
Sunt niste fructe foarte sănătoase, reglează tensiunea şi ajută în cazuri de anemie.
Cedrata Tassoni a aparut in 1956, ca o “evolutie” a siropului de cedri Tassoni. Este o băutura răcoritoare, disetantă şi usor de consumat datorită dozarii ideale în sticlă.
Este o băutură carbo-gazoasă dulce şi acidulată, de culoare galben deschis, ce redă aroma de cedri, din care Tassoni extrage uleiurile esenţiale pentru a obţine aroma naturală a băuturii.
Ingrediente:
Apă, zahăr, anhidridă carbonică, acid citric, arome naturale de cedri, citrice şi șofran.
Se serveşte rece, în mod ideal la 3-4°.
A se consuma de preferintă înainte de data indicată pe produs.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 251kJ /60kcal |
Grăsimi | 0,0 g |
din care acizi grași saturați | 0,0 g |
Carbohidrați | 14,8 g |
din care zahăr | 14,8 g |
Fibre | 0,0 g |
Proteine | 0,0 g |
Sare | 0,0 g |
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.