Făina americană Manitoba este o făină „puternică” produsă în Italia de Molino Spadoni, obținută din grâu moale de înaltă calitate, cu un conținut ridicat de proteine crescut istoric în America de Nord și în prezent și în Europa.
Popularitatea acestui tip de grâu semi-dur este dată de conținutul ridicat de gluteină și gliadină, care sunt activate în prezența apei și produc gluten, iar în acest mod aluatul crește armonios și se formează bule în structura spongioasă a pâinii. Datorită structurii sale puternice și a conținutului ridicat de gluten, făina Manitoba este ideală pentru pâinile cu durată mare de depozitare. Aceasta contribuie la menținerea prospețimii și a consistenței pâinii timp îndelungat.
Făină recomandată pentru aluaturi care necesită dospire medie-lungă cu drojdie de bere. Făina din Manitoba America este indispensabilă pentru specialitățile de casă cu drojdie de bere (cornuri, focaccia, pizza, pâine, panettone etc.)
Ingrediente
Făină dei grâu tânăr tip “0” Manitoba
Poate conține urme de soia, muștar si lupini.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 1439kJ / 339kcal |
Grăsimi | 1,2 g |
din care acizi grași saturați | 0,3 g |
Carbohidrați | 68,0 g |
din care zahăr | 1,5 g |
Fibre | 2,2 g |
Proteine | 14,0 g |
Sare | 0,01 g |
Mod de păstrare: Făina trebuie păstrată într-un recipient ermetic, pentru a preveni contaminarea și pentru a menține prospețimea.
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.