Deshidratate și puternic sărate, conservate în ulei sau oțet, hamsiile poartă numele de anșoa, un preparat foarte apreciat de cei care iubesc bucătăria italiană și fructele de mare.
Cel mai mare beneficiu al consumului de hamsii sau anșoa este procentul ridicat de proteine. În plus, ele sunt surse importante de calciu, seleniu și vitaminele B3 (niacina) și B12.
Produs deosebit de versatil, se poate consuma atât ca toast aperitiv, cât și ca ingredient pentru salate și paste.
Știind ce este anșoa și cât sunt de sărate fileurile de anșoa, trebuie să știi că ele adaugă un gust deosebit în diverse preparate, un gust care aduce aminte de mare, dar și de pește afumat. Iată câteva idei să folosești anșoa pentru aperitive sau garnituri delicioase:
Sandviciuri cu fileuri de anșoa pe pâine prăjită, ulei de măsline și zeamă de lămâie;
Sandviciuri cu roșii, salată verde și pastă de usturoi
Salată de verdețuri, pătrunjel, ouă fierte și lămâie;
Paste cu anșoa și usturoi, roșii uscate și parmezan;
Pizza de casă cu fileuri de ton, de anșoa și rondele de ceapă sau de ardei gras;
Supa de pește cu roșii, usturoi și crutoane.
Ingrediente:
Hamsii sau anșoa (Engraulis encrasicolus), ulei de floarea-soarelui, sare.
După deschidere se pastrează în frigider și se consumă in termen de 15 zile.
A se consuma de preferintă înainte de data indicată pe produs.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 892kJ / 214kcal |
Grăsimi | 14,0 g |
din care acizi grași saturați | 2,0 g |
Carbohidrați | 0,0 g |
din care zahăr | 0,0 g |
Fibre | 0,0 g |
Proteine | 22,0 g |
Sare | 15,0 g |
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.
Greutate: cantitate netă 80gr, masa uscată 42gr.