Fusilli provin din Italia de Nord și denumirea lor a fost inspirată de fusul folosit pentru lână.
Fusilli sunt paste scurte, groase, având forma unui tirbuson.
Ingrediente:
Griș de grâu dur, apă. Poate conține urme de soia și muștar.
Mod de Preparare pentru 1 Porție:
- 1 porție = 80g
- 1 litru de apă
- 10g sare
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
Fierbe pastele în apă clocotită timp de 13 minute.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 1490kJ / 351kcal |
Grăsimi | 1,5 g |
din care acizi grași saturați | 0,3 g |
Carbohidrați | 69,0 g |
din care zahăr | 3,4 g |
Fibre | 2,9 g |
Proteine | 14,0 g |
Sare | 0 g |
Mod de păstrare: A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.