Zona de producție se extinde în zona colinară din provincia Treviso inclusiv în orășelele Conegliano și Valdobbiadene. Acest teritoriu este compus din 15 comune și se extinde pe o arie de aprox. 18.000 de hectare de teren agricol. Prosecco este prezent în această regiune de mai bine de 2 secole. Începând cu sec. XIX, odată cu înființarea la Conegliano a Școlii de Viticultură și Enologie și a Stației Experimentale Vinicole, s-au făcut multe studii despre Prosecco.
Prosecco în versiunea spumantă, este un vin în măsură să satisfacă și cele mai exigente gusturi. Are culoare galben pai, cu perlaj fin și persistent.
Buchet complex cu note de trandafir, iasomie, wisteria și flori de salcâm. Notele fructate sunt de măr, banana și ananas. Are o bună prospețime, savuros și cu o bună persistență.
Culoare | Galben pai |
Miros | Trandafir, iasomie, wisteria, flori de salcâm, măr, banana și ananas |
Gust | Catifelat, elegant, fructat, parfumat |
Regiune | Veneto |
Tip | Extra dry |
Soi | Glera |
Temperatura de servire | 6-7°C |
Volum alcool | 11% |
Asociere culinară | Este potrivit în orice ocazie. Se asociază foarte bine ca aperitiv sau cu meniuri din pește |