Prosecco realizat din struguri glera, care provin din zona Treviso. Aici se gasesc condiții propice și cele mai bune terenuri pentru a obține un vin cu conotații unice.
Procesul de spumantizare se realizează după metoda Charmat în autoclave din inox după reguli stricte de producție. Este obținut un vin extra dry tânăr și entuziast, potrivit pentru orice ocazie. Are perlaj fin, parfum de intensitate medi cu note de flori albe și fructate de mere golden.
Gustul este proaspăt, iar pe palat se simte elegant și catifelat, cu o ușoară tentă dulce.
Culoare | Galben pai strălucitor, cu fine reflexe verzui |
Miros | Măr golden, flori albe |
Gust | Catifelat, elegant, fructat, parfumat, intensitate bună |
Regiune | Veneto |
Tip | Extra Dry |
Soi | 85% Glera – 15% Blend (Chardonnay, Pinot bianco, Pinot Grigio) |
Temperatura de servire | 6-7°C |
Volum alcool | 11% |
Asociere culinară | Aperitive, meniuri din pește și legume |