Rețeta produsă de Edmund McIlhenny în 1868 este folosită de familia McIlhenny de aproape 150 de ani.
Tabasco este un sos super popular peste tot în lume. Sosul TABASCO este făcut din ardeii Capsicum. Culoarea naturală și aroma acestor ardei dau gustul unic al sosului TABASCO. Nu conține coloranți alimentari artificiali.
Se folosește ca și condiment pentru burgeri, cartofi prăjiți, hot dog, taco, burrito și multe alte preparate. Este un sos picant și se prepară prin amestecarea diferitelor varietăți de ardei iute cu oțet, apă și sare.
Ingrediente:
Oțet de alcool, ardei roșii picanți (19%), sare.
După deschidere se pastrează în frigider.
A se consuma de preferintă înainte de data indicată pe produs.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 195kJ/46kcal |
Grăsimi | 0,7 g |
din care acizi grași saturați | 0,2 g |
Carbohidrați | 1,6 g |
din care zahăr | 0,0 g |
Fibre | 1,3 g |
Proteine | 1,0 g |
Sare | 1,8 g |
Mod de păstrare: A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.