Din punct de vedere istoric, există un încris oficial al numelui „spaghetto” în primul dicționar al limbii italiene de Nicolò Tommaseo și Bernardo Bellini (1819). Aici se menționează spaghetto ca „diminutiv masculin singular de sfoară” și este amintită „Supa de spaghete: care sunt paste de grosimea unei sfori mici și lungi, ca sopracapellini”. O curiozitate: în 1957 BBC difuzează primul documentar despre producția de spaghete și a doua zi studiourile TV sunt înfundate cu telefoane de la telespectatori care cer numele producătorilor și distribuitorilor de spaghete pentru a le cumpăra.
Spaghetele sunt atât de versatile încât pot fi servite cu orice condiment, de la pește la carne, de la legume la brânzeturi, dar sunt excelente și servite în alb, condimentate doar cu ulei de măsline extravirgin sau parmezan.
Ingrediente:
Griș din grâu dur, apă. Poate conține urme de soia și muștar.
Timp de fierbere 13 minute.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 1490kJ / 351kcal |
Grăsimi | 1,5 g |
din care acizi grași saturați | 0,3 g |
Carbohidrați | 69,0 g |
din care zahăr | 3,4 g |
Fibre | 2,9 g |
Proteine | 14,0 g |
Sare | 0 g |
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.