Vinificare: macerare și fermentare în recipiente din inox timp de 8 – 10 zile cu drojdii selecționate la o temperatură controlată de 22 – 24 °C.
Maturare: În recipente din beton, apoi în butoaie mari de stejar de 20hl și 60hl și învechire ulterioară în sticlă.
A se pastra la 14 – 16 °C si se consuma de preferință în 8 ani de la recoltare.
Culoare | Roșu rubiniu intens |
Miros | Cireșe negre, coacaze și mure, însoțite de nuanțe de lemn dulce, scorțisoară și piper negru. |
Gust | Rotund, cu taninuri elegante și mature. Structură și persistență excelente. |
Regiune | Abruzzo |
Tip | Sec |
Soi | Montepulciano D’Abruzzo 100% |
Temperatura de servire | 18°C |
Volum alcool | 14% |
Asociere culinară | Paste pregatite elaborat cu sos roșu, timbal, mistreț, carne roșie și brânză maturată. |