Savini produce acest vin senzațional din Pecorino din tradiția regiunii Abruzzo.
Viile folosite sunt cele de Pecorino 100% pur. Originea strugurilor se află în zona DOC a provinciei Teramo.
Pentru vinificare, strugurii selectați sunt zdrobiți imediat. După presarea ușoară, urmează decantarea statică timp de 36 de ore și apoi fermentația alcoolică la temperatură controlată timp de aproximativ 12 zile. Apoi vinul se odihnește în rezervoare de inox, în contact cu drojdiile de fermentație timp de aproximativ două luni, înainte de a fi decantat și îmbuteliat; urmează o scurtă învechire în sticlă.
Culoare | Galben cu reflexe aurii |
Miros | Condimente dulci, bergamotă, note de fructe albe, |
Gust | Intens și persistent cu post gust fructat |
Regiune | Abruzzo |
Tip | Sec |
Soi | 100% Pecorino |
Temperatura de servire | 8-10°C |
Volum alcool | 13% |
Asociere culinară | Feluri de mâncare pe bază de pește |