Un vin fortifiat, folosit în mod obișnuit pentru gătit, dar la fel de delicios băut ca aperitiv.
Marsala provine din partea însorită și sudică a Siciliei, în Italia.
Acesta de la Pellegrino (unul dintre cei mai mari producători Marsala) este „Semi-secco” (demi-dulce) și, deși este utilizat în mod obișnuit la gătit, este potrivit și degustat ca aperitiv.
În 1798, sicilienii au înlocuit romul cu propriile vinuri in transporturile pe navale englezești.
Brandy a fost adăugat pentru a-l ajuta să dureze călătoriile lungi în ocean.
Această cerere a venit și de peste Atlantic ulterior. În perioada prohibitiei, oamenii au descoperit că Marsala semăna foarte mult cu medicamentele, făcându-l mai puțin riscant decât alte tipuri de alcool.
Amintiți-vă, nu exista pui marsala fără marsala, deci asigurați-vă că păstrați o sticlă în cămară!
Culoare | Ambra |
Miros | Intens și persistent, cu note de smochine confiate și vanilie |
Gust | Stafide, caise confiate, smochine, ciocolată, caramel |
Regiune | Sicilia |
Tip | Demi Dulce |
Soi | Cattarato, Grillo, Inzolia |
Temperatura de servire | 10-12°C |
Volum alcool | 17% |
Asociere culinară | Vin ideal pentru desert, excelent cu produse de patiserie uscate. |