Vinul oferă arome delicate și prospețime plăcută. Are un nivel ridicat de aciditate și o prezență mare a polifenolilor, substanțe care contribuie la bunăstarea organismului prin îndeplinirea unei funcții antioxidante.
Profilul olfactiv variază de la senzații proaspete de citrice, arome de fructe galbene și fructe tropicale și un fundal picant evident. La palat prezintă o aciditate care este însă întotdeauna bine echilibrată, exprimă o prospețime fructată plăcută, însoțită de o bună sapiditate cu accente picante și minerale pline și un final amarui.
Culoare | Galben deschis |
Miros | Arome proaspete de citrice, fructe galbene și fructe tropicale |
Gust | Fructat |
Regiune | Abruzzo |
Tip | Sec |
Soi | Passerina |
Temperatura de servire | 8-10°C |
Volum alcool | 12,5°C |
Asociere culinară | Paste, risotto, pește, fructe de mare, aperitive |