După cules, strugurii sunt supuși unui proces de deshidratare (appassimento) timp de 4 luni, ceea ce determină o reducere a greutății cu 40%.
Temperatura de fermentare între 18°-22°C.
Durata macerării: 30 zile.
Maturare în lemn: 24 luni.
Învechire în sticlă: 6 luni.
Culoare | Roșu granat închis și strălucitor |
Miros | Complex și somptuos. Notele inițiale plăcute de cireșe amare și gem sunt apoi învăluite de condimente, iar retronazal se simte piele |
Gust | Plin, învăluitor, puternic și blând în același timp, cu un final lung și echilibrat. |
Regiune | Veneto |
Tip | Sec |
Soi | Corvina veronese, Corvinone, Rondinella |
Temperatura de servire | 16-18°C |
Volum alcool | 15% |
Asociere culinară | Vânat cu sos sau la grătar, rasol, brânzeturi bine maturate, sos acru-dulce |