Corvo Rosso a fost îmbuteliat pentru prima dată în Sicilia în 1824 și este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri italiene raport calitate/preț și datorită constanței calității a acestuia. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute vinuri roșii, clasic sicilian, învechit în butoaie de stejar. Se distinge prin gustul rotund și aroma persistentă.
Buchet – intens, complex, fructat, plăcut, cu arome de cireșe.
Aroma – seacă, plină, placută, echilibrată și persistentă.
Este ideal pentru a fi servit pe toată durata mesei.
Culoare | Roșu rubiniu |
Miros | Fructat, plăcut, cu arome de cireșe |
Gust | Sec, plin, plăcut, echilibrat și persistent |
Regiune | Sicilia |
Tip | Sec |
Soi | Blend de struguri roșii |
Temperatura de servire | 17-18°C |
Volum alcool | 13,0% |
Asociere culinară | Extrem de versatil, se asociază bine cu carne la grătar și la cuptor și cu brânzeturi mediu maturate. |