Struguri culeși manual; fermentare cu drojdii selecționate timp de 15 zile la temperatură controlată 26-28°; macerarea mustului pe pielita se face ulterior timp de 10 zile, pentru optimizarea extracției.
Maturare în barrique pe o perioada de 18 luni.
Învechire în sticlă cel putin 6 luni.
Culoare | Roșu rubiniu intens și strălucitor, cu tente de granat la învechire |
Miros | Intens și persistent, cu note de coacăze negre, violete, vanilie și paducel |
Gust | Catifelat și elegant, în care coacăzele negre, dulceața de mure și aromele dulci–picante se îmbină armonios pe fondul unei texturi esențiale, de taninuri fine și foarte bine integrate. Un vin în stil internațional, în care Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Syrah conferă note condimentate, sub-pământ și o mineralitate placută. Final persistent de fructe și bună prospețime. |
Regiune | Toscana |
Tip | Sec |
Soi | Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Syrah |
Temperatura de servire | 18-20°C |
Volum alcool | 14,5% |
Asociere culinară | Carne roșie și vânat, brânzeturi mediu și bine maturate |