Vinul se bucură de cele mai bune condiții climatice, brizele constante echilibrate cu o expunere aproape constantă la soare. Vinificarea începe cu macerarea pre-fermentării la rece și este apoi urmată de o fermentare controlată la temperatura din oțel inoxidabil. Acest lucru este urmat de câteva luni de îmbătrânire în butoaie de ștejar francez și rafinament, iar apoi în sticlă. Val delle Rose Morellino di Scansano are o culoare de roșu aprins cu reflexe violete.
Aroma fructată, cu note intense de cireș sălbatic, tipice acestui tip de vin, care îi conferă finețe. La gust este aromat, corpolent ți tanini bine integrați.
Este un vin care merge servit pe toată durata mesei.
Culoare | Roșu aprins cu reflexe violete |
Miros | Aromă fructată, cu note intense de cireș sălbatic |
Gust | Aromat, corpolent și tanini bine integrați |
Regiune | Toscana |
Tip | Sec |
Soi | Sangiovese 90%, alte soiuri de struguri complementare 10% |
Temperatura de servire | 16°C |
Volum alcool | 16% |
Asociere culinară | Brânzeturi și paste. Excelent de servit pe toată durata mesei. |