Soiurile din care se naste Ritratto, Teroldego, Lagrein si Merlot, sunt cultivate în cele mai bune podgorii dupa protocoale agronomice stricte și recoltate manual în primele 15 zile ale lunii octombrie. În cramă strugurii și vinul sunt tratați cu măiestrie, atenție și grijă obsesivă. Maturarea durează minim 30 de luni: soiurile se maturează separat și în recipiente diferite – de la butoaie mici de 225 de litri la cele mai mari butoaie de lemn – astfel încât să pună în valoare caracteristicile unice, chiar și cele mai mici și mai imperceptibile nuanțe. Blendingul este sinteza care îi definește caracterul. Învechirea în sticlă durează cel puțin 12 luni. Timpul îl va însoți în evoluția lui.
Culoare | Roșu rubiniu strălucitor, cu reflexe violacee |
Miros | Armonios și bogat în arome de fructe roșii coapte, în special mure, zmeură și prune, note delicate de violete uscate care se îmbină cu arome de prăjire și note balsamice |
Gust | Catifelat de la dulceata fructului, echilibrat și învăluitor, intens cu taninuri placute și elegante care ghidează un post gustul lung. |
Regiune | Trentino |
Tip | Sec |
Soi | Lagrein, Teroldego, Merlot |
Temperatura de servire | 18-20°C |
Volum alcool | 13.5°C |
Asociere culinară | Paste umplute, carne la grătar, preparate pe bază de vânat |