De culoare roșu rubiniu intens, redă nasului și cavității bucale arome de fructe roșii coapte și fructe de pădure, afine, prune, cireșe amare și violete. Setul aromatic conține, de asemenea, note de cacao, tutun dulce, cuișoare, piper negru și piele. Un vin cald, robust, cu taninuri elegante, cu structură bună și persistență îndelungată.
Poate fi consumat după câțiva ani de recoltare și se pretează la o îmbătrânire îndelungată.
Maturare: 18/22 luni în barriques și ulterior 6 luni în sticlă.
Culoare | Roșu rubiniu intens |
Miros | Arome de fructe roșii coapte și fructe de pădure, afine, prune, cireșe amare și violete, amestecate cu note de cacao, lemn dulce, tutun, cuișoare, piper negru și piele. |
Gust | Cald, robust, cu taninuri elegante, cu structură bună și persistență îndelungată |
Regiune | Abruzzo |
Tip | Sec |
Soi | Montepulciano d’Abruzzo |
Temperatura de servire | 18°C |
Volum alcool | 14,5% |
Asociere culinară | Lasagna, feluri principale de mâncare cu sos de roșii, carne tocată, carne la cuptor/la grătar, vânat și brânzeturi maturate. |