Vinificație: Strugurii sunt culeși manual în primele zece zile ale lunii septembrie, se continuă cu presarea ușoară a strugurilor întregi în marmonier, decantare statică a musturilor, fermentare la temperatură controlată în rezervoare de inox, fermentare pe drojdii aproximativ 6 luni, apoi maturare în sticlă 70 luni.
Culoare | Galben pai strălucitor |
Miros | Tonuri elegante de cedru și fructe confiate, apoi se transformă în note de miere de flori sălbatice, unt de arahide, condimente dulci, fructe galbene și tropicale. |
Gust | Prospețime impactantă și ținută savuroasă, reechilibrată de rotunjime și o fina persistență de pâine prăjită și mineralitate. |
Regiune | Trentino Alto Adige |
Tip | Extra Brut |
Soi | 100% Chardonnay |
Temperatura de servire | 6-8°C |
Volum alcool | 12,5%- zahar: 2.5gr/l |
Asociere culinară | Pește, fructe de mare, brânzeturi |