Este un amestec de măsline din soiurile Leccino, Dritta, Tortiglione și soiurile spaniole (Arbequina și Arbosana), acestea din urmă cultivate intensiv. Plantațiile de măslini sunt expuse la est în Morro d’Oro și Notaresco din provincia Teramo, la o altitudine medie de 250 m. deasupra nivelului mării.
Solul este usor alcalin calcaros-argilos. Recoltarea măslinelor are loc mecanic în prima jumătate a lunii octombrie. Fructul este întotdeauna spălat și procesat în câteva ore pentru a avea ca scop obținerea unui ulei de înaltă calitate. Măcinarea se face cu un sistem modern de extracție la rece în două faze. Aspect limpede, verde cu nuanțe aurii deschise. La nas este fructat, armonios, caracterizat prin note erbacee. Gustul este elegant, ușor amar și picant, dar echilibrat.
Are un conținut ridicat de substanțe fenolice.
Asociere ideală cu supe de leguminoase (fasole, năut, linte) și legume, cu carne și pește la grătar, cu aperitive de pește și fructe de mare.
A se consuma de preferintă înainte de data indicată pe produs.
Valori nutriționale medii per 100g de produs:
Energie | 3439kJ / 824kcal |
Grăsimi | 91,6 g |
din care acizi grași saturați | 0,0 g |
Carbohidrați | 0,1 g |
din care zahăr | 0,0 g |
Fibre | 0,0 g |
Proteine | 0,0 g |
Sare | 0,0 g |
A se păstra într-un mediu răcoros, uscat, departe de sursele de căldură. Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.
Greutate: 0.5l