Struguri culeși manual; fermentare cu drojdii selectionate timp de 15 zile la temperatură controlată 26-28°; macerarea mustului pe pielita se face ulterior timp de 10 zile, pentru optimizarea extracției.
Maturare în butoaie de Slavonia de 25 Hl.
Învechire în sticlă cel putin 4 luni.
Culoare | Roșu rubiniu mediu strălucitor |
Miros | Profil olfactiv evoluat și elegant, cu un buchet bogat de arome, în prim plan note de frunze umede, urmate de gem de prune, cireșe coapte, ciocolată, rubarbă, grafit și note ușor condimentate |
Gust | Corp voluminos, denotă aciditate punctuală, dând savoare și apetență vinului. Un roșu bogat, încă proaspat și cu taninuri catifelate, nelipsindu-i complexitatea pe final. |
Regiune | Toscana |
Tip | Sec |
Soi | Sangiovese |
Temperatura de servire | 18-20°C |
Volum alcool | 13,5% |
Asociere culinară | Asociere perfectă cu carne roșie la cuptor, vânat și carne de pasăre nobilă. |