Vin alb obținut din struguri Trebbiano e Pecorino zdrobiți și presați usor. Mustul este decantat și limpezit la temperaturi joase și fermentează în butoaie de 225 și 550 litri unde și rămâne la maturat 12 luni ulterior recoltării, rămânând pe drojdii fine.
Culoare | Auriu stralucitor |
Miros | Flori albe uscate, fructe confiate, vanilie și curry |
Gust | Notă de fumé însoțită de unt topit trimit palatului o senzație de rotunjime cu post gust lung. Un vin elegant și armonios prin complexitatea aromatică și prospețime, condiții optime pentru învechire. |
Regiune | Abruzzo |
Tip | Sec |
Soi | Trebbiano d’Abruzzo – Pecorino |
Temperatura de servire | 12-14°C |
Volum alcool | 13,5% |
Asociere culinară | Feluri de mâncare structurate și aromate cum ar fi pește la cuptor cu condimente, carne albă elaborată, condimentată, brânzeturi maturate |